A vevőszerzés is az analitikával kezdődik.

Most a legsürgősebb tennivaló a GA4 átállás

Analitika

Google Analytics 4 teendők

GA 4 tulajdon létrehozása

Adatok mérésének beállítása

Események, konverziók mérésének beállítása

Közönségek létrehozása

Google Ads fiók összekapcsolása

A régi Google Analyitcs tulajdonok nem fognak adatokat rögzíteni 2023. július 1. után

Ha Ön bármilyen online marketing módszerrel él vagy élt az érdeklődők megszerzéséhez, minden bizonnyal a Google Analytics segítségével mérte az erőfeszítések eredményességét.

Hogy milyen internetes csatornáról érkeztek a látogatók (Google keresésből vagy facebook hirdetésből), milyen földrajzi, demográfiai jellemzőkkel bírnak, kikből lesz értékes érdeklődő vagy vásárló, az Analytics statisztikáiból derül ki.

Ha a Google Adsben is hirdet valószínűleg a hirdetések céljait is a Google Analytics segítségével állították be. Nagyon fontos, hogy a hirdetések csak akkor fognak megtérülni, ha az Universal Analytics leállása után is tudják követni, hogy elérték-e a céljukat. Ehhez viszont át kell vezetni a célokat (konverziókat) GA4 tulajdonba és ezeket importálni kell a Google Ads fiókba.

Hasonló veszteség lehet a weboldallátogatókból létrehozott közönségek eltűnése, ha nem hozzuk létre ezeket egy új Google Analytics 4 fiókban.

A Google Analytics 4-re átállás nem egyszerű folyamat, ha nem csak a látogatók számát kísérte figyelemmel az Analytics fiókjában, ezért érdemes  szakértőre bízni.
Ha saját maga szeretne belevágni, a Google itt nyújt útmutatást a GA4 átálláshoz.
Ha kiszervezné a feladatot, segítek gyorsabban és hatékonyabban beállítani és használni az új verziót, és kihasználni a GA4 lehetőségeit. 

Ui: Vannak olyan helyzetek, ahol az én tudásom nem elég a GA 4 beállításához: pl. szerveroldali mérés, egyedi fejlesztésű webáruház mérésének átállítása, de tudok javasolni ehhez is profin értőket. Beszéljünk róla, mire van szüksége Önnek.

Kérjen ajánlatot

Írja meg, mi az Ön online célja, és hol tart most ennek megvalósításában. Az ajánlatkészítéshez felveszem Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségen.